Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Kotimaa

Sää pakastaa ennen kuin lauhtuu – aurinkobongarin syytä suunnata pyhäksi lounaisrannikolle

  • STT
Autoilijoita varoitetaan huonosta tai erittäin huonosta kelistä Pohjois-Pohjanmaalla ja osassa Lappia lumi- ja räntäsateen vuoksi. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Autoilijoita varoitetaan huonosta tai erittäin huonosta kelistä Pohjois-Pohjanmaalla ja osassa Lappia lumi- ja räntäsateen vuoksi. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Pilvipeite väistyy suurelta osin Suomen yltä sunnuntain aikana, ja pakkasia mitataan etelää ja itärajaa lukuun ottamatta, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Vielä aamulla lumisateet jatkuvat Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Lapin alueella, räntäsateet puolestaan liikkuvat Pohjanmaalta itään.

Pilvisyys väistyy siten, että Lounais-Suomessa voidaan nähdä auringonlasku, kun taas idässä taivas kirkastuu vasta yön aikana.

Päivän lämpötilat vaihtelevat etelän muutamasta lämpöasteesta Pohjois-Lapin jopa -30 asteen paukkupakkasiin. Poutasään myötä suuressa osassa maata pakastaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alkuviikko vaikuttaa lauhemmalta, kun föhn-tuulet puhaltavat länteen ja etelään hyvinkin korkeita asteita.

–  Tiistaina voi olla tämän talven korkeimmat lämpötilat koetuksella. Saattaa olla jopa yhdeksää astetta, meteorologi Jari Tuovinen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa