Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Riippusilta romahti lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Riippusillalle annettiin vuonna 2017 tehdyssä tarkastuksessa käyttörajoitus. LEHTIKUVA/HANDOUT/Lapin Rajavartiolaitos Riippusillalle annettiin vuonna 2017 tehdyssä tarkastuksessa käyttörajoitus. LEHTIKUVA/HANDOUT/Lapin Rajavartiolaitos
Nuorttijoen ylittävä Kolsankosken riippusilta on romahtanut lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella, kertoo Metsähallitus.

Romahtaminen havaittiin maanantaina. Kukaan ei loukkaantunut sillan romahduksessa. Metsähallituksen mukaan syrjäisessä osassa puistoa sijaitsevaa Nuorttin siltaa ei juurikaan käytetä talvella.

Romahtanut silta on noin 40 metriä pitkä. Metsähallitus muistuttaa, että romahtanutta siltaa pitkin ei saa kulkea. Joen ylittäminen jäätä pitkin ei ole myöskään turvallista, sillä Nuorttijoen virtaus saattaa heikentää jääkantta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nuorttin sillalle annettiin vuonna 2017 tehdyssä tarkastuksessa käyttörajoitus. Sen mukaan sillalla saa kulkea vain yksi henkilö kerrallaan, eikä sitä saa ylittää moottorikelkalla tai mönkijällä. Silta oli tarkastettu vielä uudelleen vuonna 2018 sekä keväällä ja syksyllä vuonna 2019.

Metsähallituksen mukaan korvaavan sillan rakennustyöt aloitetaan tänä vuonna.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa