Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Kolme teini-ikäistä poikaa esitti poliisia ja ajeli "valepoliisiautolla" ympäri Kirkkonummea – takaa-ajon jälkeen juoksivat oikeita poliiseja pakoon metsään

Teinipoikien poliisiesitys loppui lyhyeen, kun oikeat poliisit saapuivat paikalle. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Teinipoikien poliisiesitys loppui lyhyeen, kun oikeat poliisit saapuivat paikalle. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Kolme teini-ikäistä poikaa esiintyi eilisiltana poliiseina Kirkkonummen Veikkolassa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Yhden pojan isän autoon asennettiin siniset ja punaiset "hälytysvilkut", joita käyttämällä saatiin auto näyttämään siviilimalliselta poliisiautolta.

Pojat saivat poliisia esittäessään jopa pysäytettyä yhden autoilijan. Pysäytetty autoilija oli kuitenkin tajunnut nähdessään pipopäisen teinin ja kaksi muuta virnuilevaa teiniä, ettei kysymyksessä ollutkaan poliisiauto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalle hälytetty poliisipartio kääntyi teinien auton perään, joka kaasutti karkuun. Karkuun ajajat kuitenkin pysähtyivät, hylkäsivät auton ja juoksivat metsään. Hetken päästä poliisi tavoitti kuljettajana toimineen teinin.

Seuraavaksi karkuteille jääneet kuljettajan kaverit soittivat hätäkeskukseen ja tekonsa peittääkseen ilmoittivat kyseisen auton anastetuksi Veikkolasta jonkin verran aiemmin.

"Saivat mielestään hyvän idean"

Auton kuljettajana toimineella nuorella miehellä oli ainoastaan kevytmoottoripyörän kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. Hän kertoi, että auto otettiin käyttöön ilman omistajan lupaa. Poliisin mukaan "poika pääsi poliisin suojiin yöksi."

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkavallan anastuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottoriajoneuvon käyttövarkautena. Tapauksesta on tehty myös lastensuojeluilmoitus.

–  Kolme teini-ikäistä poikaa sai mielestään hyvän idean, poliisi tiivisti tiedotteessaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa