Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Uutissuomalainen: Perussuomalaiset haluaa sääntömuutoksella rajoittaa puolueen nuorisojärjestön toimintaa – tarkoituksena kitkeä kiivaimmat etnonationalistit

Perussuomalaiset ajaa puolueen nuorisojärjestöön sääntömuutoksia, joiden tarkoituksena on yhtenäistää puolueen linjaa, kertoo perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos Uutissuomalaiselle.

Median mukaan sääntömuutos rajaisi Perussuomalaisten Nuorten äänivaltaisen jäsenyyden vain puolueen jäsenille. Tällä hetkellä PS-Nuorten äänivaltaiseksi jäseneksi voi päästä 15-vuotiaana, eivätkä sen säännöt edellytä perussuomalaisten jäsenyyttä. Muutoksen myötä alaikäiset voivat päästä vain PS-Nuorten nuorisojäseniksi, joilla ei ole äänivaltaa. Emopuolueen jäsenyys edellyttää täysi-ikäisyyttä.

Uudistuksen jälkeen puolueella olisi myös mahdollisuus erottaa nuorisojärjestön varsinaisia jäseniä tai olla hyväksymättä uusia jäseniä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Grönroosin mukaan sääntömuutoksen tarkoituksena on kitkeä kiivaimmat etnonationalistit pois puolueesta.

–  Niin voi sanoa. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on ollut puolueen vastaista toimintaa, Grönroos sanoo Uutissuomalaiselle.

PS-Nuorten hallitus aikoo esittää uusia sääntöjä kokouksessa, joka pidetään helmikuun lopulla.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö menetti viime vuonna valtionavustuksena myönnetyt 115  000 euroa. Päätöksen taustalla oli järjestön viime keväällä ennen EU-vaaleja julkaisema tviitti, jossa oli kuva tummaihoisesta perheestä ja kehotus äänestää perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

Avustuksesta vastaava opetus- ja kulttuuriministeriö katsoi viestin rikkovan nuorisolakia ja avustussääntöjä. Järjestön kannanotot olivat olleet ministeriön käsittelyssä jo aiemmin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa