Keskiviikko, 27.1.2021 
Viljo
Kotimaa

Lunta tai räntää puskee koko maahan ja ajokeli pysyy huonona

  • STT
Uuden sadealueen odotetaan saapuvan Suomeen keskiviikon vastaisena yönä. Lehtikuva / Pekka Sakki Uuden sadealueen odotetaan saapuvan Suomeen keskiviikon vastaisena yönä. Lehtikuva / Pekka Sakki
Lunta ja vettä pukkaa keskiviikkona ympäri Suomen niin, että Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä koko maassa itäistä Lappia lukuun ottamatta.

Lunta pyrytti jo tiistaina runsaasti muun muassa Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa, ja pelti rytisi monin paikoin. Iltapäivällä kolme ihmistä loukkaantui kahden auton nokkakolarissa Viitasaarella Nelostiellä, kaksi heistä vakavasti.

Kuopiossa Viitostiellä puolestaan sattui ainakin kolme kolaria lyhyessä ajassa iltapäivän ruuhka-aikaan. Suurimmassa kolarissa kahdeksan autoa törmäsi Tasavallankadun kohdalla, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uuden sadealueen odotettiin saapuvan Suomeen keskiviikon vastaisena yönä. Se liikkuu koilliseen.

Lapin hirmupakkaset hellittävät alle kahdenkymmenen, ja koko maassa on pilvistä. Etelässä lämpötilat ovat nollan tuntumassa ja sateet voivat tulla räntänä. Keskisessä Suomessa on pikkupakkasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi