Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Kotimaa

Kajaanin poliisiasemalla ammuttiin poliisia käteen harjoituksessa – valtakunnansyyttäjän toimisto selvittää

  • STT
Poliisi sai ampumavamman käteensä. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / ONNI OJALA Poliisi sai ampumavamman käteensä. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / ONNI OJALA
Kajaanin poliisiasemalla ammuttiin keskiviikkona poliisia käteen voimankäyttöharjoituksessa, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessa. Poliisilaitoksen ilmoittaman perusteella valtakunnansyyttäjän toimistossa on tehty päätös, että asiassa aloitetaan esitutkinta.

Harjoituksessa ammuttiin tiedotteen mukaan kohti kohdehenkilönä toiminutta konstaapelia ja tämä sai ampumavamman käteensä.

Valtakunnansyyttäjän toimistosta ei toistaiseksi pystytty vastaamaan kysymyksiin siitä, miten näin pääsi käymään. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun esitutkinta kohdistuu poliisin virkatoimeen, tutkinnanjohtajana toimii tällöin syyttäjä.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Alanen kertoo STT:lle, että poliisin harjoituksissa ei käytetä oikeaa asetta silloin, kun kohteena on ihminen. Kajaanin tapausta hän ei tunne, joten hän ei ota kantaa siihen, mitä tilanteessa on tapahtunut.

–  Totta kai oikeillakin aseilla harjoitellaan, mutta ei sillä tavalla, että niitä kohdistettaisiin johonkin kohdehenkilöön. Kyllähän poliisi ampuu ampumaradalla ja muualla, mutta kohteena ei ole koskaan ihminen, vaan siellä on maalitauluja sitten, hän sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa