Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Rikollisvaikuttaja Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla – aiemmin kolmoismurhasta tuomittu Veli Matti Huohvanainen vaatii hovioikeutta hylkäämään murhasyytteen

  • STT
Poliisit vartioivat Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime vuoden helmikuussa, kun Huohvanaisen murhasyytettä käsiteltiin. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Poliisit vartioivat Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime vuoden helmikuussa, kun Huohvanaisen murhasyytettä käsiteltiin. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Helsingin hovioikeudessa alkoi tiistaina rikollisvaikuttaja Raimo Anderssonin henkirikoksen käsittely. Vankilalomalla ollut Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla Vantaalla keväällä 2018. Syytettynä murhasta on myös alamaailmassa vaikuttanut Veli Matti Huohvanainen.

Käräjäoikeuden mukaan Huohvanainen pahoinpiteli Anderssonia puolentoista tunnin ajan muun muassa lyömällä ja potkimalla. Hän myös poltti Anderssonia tupakalla ja tupakansytyttimellä ja lopulta raahasi tämän eteiseen ja poistui tekopaikalta.

Tontilla oli valvontakameroita, minkä vuoksi omakotitalon pihan pahoinpitelystä jäi tarkkaa todistusaineistoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeus tuomitsi teon murhana väkivallan raakuuden ja julmuuden vuoksi. Suunnitelmallisuutta ei oikeuden mukaan ollut.

Syytetty sanoo luulleensa uhria tunkeilijaksi

Huohvanainen kiistää murhasyytteen ja vaatii hovioikeutta hylkäämään sen. Hän myöntää pahoinpidelleensä Anderssonia ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Tarkoituksena ei Huohvanaisen mukaan kuitenkaan ollut tappaa, vaan hän katsoo syyllistyneensä asiassa törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

–  Huohvanainen ja Andersson olivat olleet läheisiä ystäviä vuosia, eikä heidän välillään ole ollut erimielisyyksiä milloinkaan, eikä ole tullut ilmi mitään seikkaa, joka viittaisi siihen, että erimielisyyksiä olisi ollut tapahtuma-aikaankaan, sanotaan Huohvanaisen hovioikeuteen toimittamassa kirjallisessa valituksessa.

Väkivaltaa edeltäneenä iltana Huohvanainen ja Andersson istuivat samassa seurueessa ravintolassa ja jatkoivat pienellä porukalla Anderssonin kotiin. Huohvanainen sanoo heränneensä Anderssonin luona siihen, että "tuntematon mies" läpsii häntä kasvoille.

–  Huohvanainen muistaa tiedustelleensa mielestään tuntemattomalta mieheltä, kuka hän on ja mikä hänen nimensä on. Huohvanainen ei ole tunnistanut Anderssonia jostain syystä, valituksessa sanotaan.

Pahoinpitelyn tarkoitus oli Huohvanaisen mukaan häätää tunkeilija Anderssonin talosta.

–  Valvontatallenteelta ilmenevän perusteella Huohvanainen viittoo ja käskyttää hänelle tuntematonta henkilöä poistumaan. Huohvanainen viittoo valvontatallenteen useassa kohdassa osoittaen pihalta poispäin.

Sekä Huohvanainen että Andersson ovat olleet merkittäviä hahmoja suomalaisessa alamaailmassa. Huohvanainen on aiemmin tuomittu kolmesta murhasta, jotka tapahtuivat vuonna 1999. Hän on ollut lähellä Bats-rikollisryhmää.

Andersson puolestaan istui keväällä 2018 yhä tuomiota alamaailman palkkamurhasta, joka tapahtui vuonna 2003 Helsingin Vuosaaressa. Andersson kuului palkkamurhan aikaan M.O.R.E.-liivijengiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa