Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Haavisto Washingtoniin, tapaa Pompeon

  • STT
Ulkoministeriön mukaan ulkoministeri Haaviston vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Ulkoministeriön mukaan ulkoministeri Haaviston vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) matkustaa torstaina Washingtoniin, jossa hän tapaa ulkoministeri Mike Pompeon, kansallisen turvallisuusneuvonantajan sijaisen Matthew Pottingerin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Vierailu on kaksipäiväinen.

Ulkoministeriön tiedotteessa kerrotaan, että vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. Listalla ovat muun muassa Afganistanin ja Lähi-idän rauhanprosessit, Venäjä, Libyan tilanne sekä transatlanttiset suhteet.

Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy Georgetownin yliopistossa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa keskustellaan rauhanvälityksestä ja naisten asemasta konfliktien ratkaisussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa