Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Kotimaa

Poliisi tarkasti Uudenmaan rajoilla viikossa yli 250 000 ajoneuvoa

  • STT
Uudenmaan rajapaikoilla on viikon aikana tarkastettu yhteensä 250  466 ajoneuvoa, Helsingin poliisi kertoo Twitterissä. Sakkoja valmiuslakirikkomuksesta on annettu 11.

Poliisi aloitti Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan viikko sitten vuorokauden vaihduttua lauantaiksi. Eristys jatkuu ainakin 19. huhtikuuta saakka.

Poliisi kertoo hyödyntävänsä maakuntarajoilla esimerkiksi droneja, liikenneturvallisuuskameroita ja laitteita, jotka automaattisesti lukevat ajoneuvojen rekisterikilvet.Uudenmaan rajapaikoilla on viikon aikana tarkastettu yhteensä 250  466 ajoneuvoa, Helsingin poliisi kertoo Twitterissä. Sakkoja valmiuslakirikkomuksesta on annettu 11.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi aloitti Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan viikko sitten vuorokauden vaihduttua lauantaiksi. Eristys jatkuu ainakin 19. huhtikuuta saakka.

Rajan voi ylittää vain välttämättömästä syystä. Viikon aikana maakuntarajalle saapuneet kokeilijat ovat vähentyneet. Helsingin poliisi kertoi eilen tiedotteessa, että poliisi käännytti ensimmäisenä päivänä viisi prosenttia ajoneuvoliikenteestä, mutta myöhemmin arkipäivinä käännytettyjen määrä on laskenut noin 0,5 prosenttiin.

– Ihmiset ovat noudattaneet liikkumisrajoitusta hyvin ja ymmärtäneet, että maakuntarajan ylittäminen ilman välttämätöntä perustetta on valmiuslakirikkomus, poliisikomentaja Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta sanoi perjantaina.

Poliisi kertoo hyödyntävänsä maakuntarajoilla esimerkiksi droneja, liikenneturvallisuuskameroita ja laitteita, jotka automaattisesti lukevat ajoneuvojen rekisterikilvet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa