Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Kotimaa

Keltainen sulkuviiva häviää Suomen teiltä – autoilijoiden oltava tarkkana, sillä lähivuosina tien päällä on sekä vanhoja että uusia merkintöjä

  • STT
Tavoitteena on muuttaa kaikki sulkuviivat ja -alueet pääosin valkoisiksi viimeistään jo kesän 2022 aikana. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen Tavoitteena on muuttaa kaikki sulkuviivat ja -alueet pääosin valkoisiksi viimeistään jo kesän 2022 aikana. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
Keltainen sulkuviiva häviää Suomen teiltä lähivuosina. Taustalla on kesäkuussa voimaan tuleva uusi tieliikennelaki. Nykyiset keltaiset sulkuviivat, varoitusviivat ja sulkualueet muutetaan valkoisiksi kolmen vuoden kuluessa, kertoo Väylävirasto.

Viraston tavoitteena on muuttaa kaikki sulkuviivat ja -alueet pääosin valkoisiksi viimeistään jo kesän 2022 aikana. Siirtymäaika ulottuu vuoden 2023 kesään saakka.

–  Tielläliikkujilta vaaditaan tarkkaavaisuutta, sillä erityisesti siirtymäaikana tien päällä näkyy sekä valkoisia että keltaisia viivoja, kertoo tiedotteessa Väyläviraston teiden kunnossapidon asiantuntija Ossi Saarinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vanhoja keltaisia merkintöjä ei laajemmin poisteta, vaan uudet valkoiset merkinnät kunnostetaan keltaisten päälle.

Ajoneuvo ei saa ylittää ajosuunnalleen tarkoitettua sulkuviivaa eikä ajaa sen päällä. Sulkuviivan merkitys säilyy samanlaisena kuin ennenkin, vaikka väri muuttuu valkoiseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi