Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Kotimaa

Sipoolainen koulu siirtyi etäopetukseen, porvoolaisessa koulussa koronatartunta ja yli 20 altistunutta

  • STT

Sipoossa satakunta Söderkullan koulun 4.–6. luokan oppilasta joutuu siirtymään maanantaina ainakin ensi viikon ajaksi takaisin etäopetukseen, kertoi Sipoon kunta sunnuntaina. Etäopetuksen syynä on se, että henkilökuntaa on joutunut runsaasti koronakaranteeniin.

Merkittävä osa opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on ollut kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Oppilaat eivät ole altistuneet.

Söderkullan koulussa annetaan ensi viikollakin lähiopetusta ensimmäisestä kolmanteen luokan oppilasryhmille ja kaikille pienryhmille. Neljännestä kuudenteen luokkien oppilaat voivat halutessaan tulla kouluun, mutta opetus tapahtuu silti etäopetuksena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sivistysjohtaja Jukka Pietisen mukaan kunnassa on varauduttu siihen, että karanteeni jatkuu ensi viikon jälkeenkin.

– Sellaista päätöstä emme tosin ole voineet vielä tehdä muuta kuin siltä osin kuin on tarpeellista. Tässä vaiheessa päätös opetusjärjestelyistä voidaan tehdä ensi viikon ajaksi, Pietinen sanoo.

Porvoossa oppilaalla koronatartunta

Porvoolaisessa Linnajoen koulussa puolestaan yli 20 ihmistä on altistunut uudelle koronavirukselle, kertoo Porvoon kaupunki tiedotteessaan.

Yhdellä koulun oppilaista todettiin tartunta, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa. Tartunnalle on altistunut 17 oppilasta ja neljä koulun opettajaa, jotka on määrätty kotikaranteeniin.

Linnajoen koulun muut luokat jatkavat maanantaina koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen, josta huolehtivat karanteeniin määrätyt opettajat.

Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous viikonlopun aikana.

– Koronatilanne on ollut Porvoossa hyvä, mutta parin viime viikon aikana tilanne on alkanut muuttua, ja tartunnat, ja erityisesti altistuneiden määrä, ovat lisääntyneet aikaisempaa nopeammin, kertoo johtava lääkäri Kati Liukko tiedotteessa.

Koulua käy noin 550 oppilasta 7.–9. luokilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi