play

Vanhusasiavaltuutettu jäämässä ilman erillistä toimistoa ja valvovaa roolia

Eläkkeensaajien keskusliitto näkee, että vanhusasiavaltuutettu voisi olla valvova viranomainen, joka tarkastelisi ikääntyneiden elinoloja kokonaisvaltaisesti, myös liikunta- ja kulttuuripalveluiden sekä asumisolojen näkökulmasta. Valvova rooli ei kuitenkaan ole viran valmistelussa lähtökohtana, sillä valvovia viranomaisia on jo paljon. Kuva on arkistokuva Siilinjärvellä sijaitsevan kylpylä Fontanellan kuntosalicircuitista ikäihmisille. Etualalla Sisko Rönkkö.

Eläkkeensaajien keskusliitto näkee, että vanhusasiavaltuutettu voisi olla valvova viranomainen, joka tarkastelisi ikääntyneiden elinoloja kokonaisvaltaisesti, myös liikunta- ja kulttuuripalveluiden sekä asumisolojen näkökulmasta. Valvova rooli ei kuitenkaan ole viran valmistelussa lähtökohtana, sillä valvovia viranomaisia on jo paljon. Kuva on arkistokuva Siilinjärvellä sijaitsevan kylpylä Fontanellan kuntosalicircuitista ikäihmisille. Etualalla Sisko Rönkkö. Kuva: Marko Happo

Sanna Inkinen / Uutissuomalainen

Vanhusasiavaltuutetusta ei ole tulossa varsinaista valvovaa viranomaista, jos virkamiesvalmistelun lähtökohta etenee laiksi asti.