Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Kotimaa

Oikeustieteellisen alan valintakoe järjestettiin onnistuneesti etäyhteyksillä

  • Jentta Ilanmaa

Oikeustieteellisen alan ensimmäisen vaiheen valintakoe järjestettiin onnistuneesti sähköisenä etäkokeena tiistaina. Valtakunnalliseen etäkokeeseen osallistui kaikkiaan 4 502 hakijaa.

Yhteisvalinnassa ovat mukana oikeustieteellisen alan koulutusta antavat Helsingin, Itä-Suomen, Lapin ja Turun yliopistot.

Valtakunnallisesti aloituspaikkoja oikeustieteellisen alan koulutukseen on 519. Paikoista yhteensä 207 on jo täytetty todistusarvosanoihin perustuvalla valinnalla. Tänä vuonna hakijoita oikeustieteellisen alan koulutukseen oli 6 404.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Koejärjestelyt ovat osoittautuneet toimiviksi, vaikka joitakin yksittäisiä yhteydenottoja on asian tiimoilta tullut. Uudenlaisista koejärjestelyistä saatuja kokemuksia tullaan arvioimaan yhteisvalintaan osallistuvien yliopistojen kesken myöhemmin, sanoo valintatoimikunnan puheenjohtaja, professori Antti Aine.

Etävalintakoe toteutettiin Metropolia Ammattikorkeakoulun tarjoamalla alustalla, jota on käytetty ammattikorkeakoulujen ja tänä keväänä myös yliopistojen yhteisissä valintakokeissa.

Hakijat osallistuivat kokeeseen omilla tietokoneillaan ja verkkoyhteyksillään, joiden toimivuudesta he olivat vastuussa. Teknistä tukea oli saatavilla yliopistojen hakijapalveluista ja IT-tuesta.

Valintakokeen toinen vaihe järjestetään 5. kesäkuuta. Toisen vaiheen koe toteutetaan ensisijaisesti yliopistojen järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Yhteisvalinnan tulokset valmistuvat viimeistään 15.7.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi