Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Kotimaa

Huviveneellä pitää jatkossa olla päällikkö, mutta veneen vuokraaminen helpottuu

  • STT
Huviveneen päällikön tehtävänä on vastata veneen turvallisuudesta. Lehtikuva / Markku Ulander Huviveneen päällikön tehtävänä on vastata veneen turvallisuudesta. Lehtikuva / Markku Ulander
Tänään tulee voimaan uusi vesiliikennelaki. Uusi laki edellyttää muun muassa, että myös huviveneellä on päällikkö.

Päällikön tehtävänä on vastata siitä, että veneessä on pakolliset turvallisuusvarusteet, pelastusliivit on puettu olosuhteiden niin vaatiessa ja kaikki veneessä olevat osaavat toimia hätätilanteessa.

Uusi laki tuo myös liikennevirhemaksun käyttöön vesiliikenteessä, samaan aikaan kun maksu tulee voimaan tieliikenteessäkin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuljettajan pätevyyttä tarkennetaan siten, että veneen kuljettajan pitää olla olosuhteisiin nähden riittävän ikäinen ja tällä pitää olla riittävät kyvyt ja taidot ohjata venettä.

Rekisteröitävän moottorilla kulkevan veneen kuljettajan täytyy olla täyttänyt 15 vuotta. Yli 24-metrisiin huvialuksiin sekä vuokraveneisiin vaaditaan 18 vuoden ikää ja lupakirjoja.

Veneiden vuokraus ja jakamistalous helpottuu, kun vuokraveneet vapautuvat katsastusvelvoitteesta. Vuokraveneiden on kuitenkin luonnollisesti täytettävä lain edellyttämät yleiset turvallisuus- ja varustevaatimukset.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi