Torstai, 6.8.2020 
Keimo, Toimi
Kotimaa

Veneiden ensirekisteröinnit ampaisivat huimaan nousuun

  • STT
Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3 500, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3 500, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Moottoriveneet hallitsevat, mutta vesiskoottereiden suosio on kasvanut rajusti.

Veneiden ensirekisteröinnit ovat kasvaneet peräti neljänneksellä alkuvuonna vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3  500.

– Suurin osa ensirekisteröidyistä veneistä oli alkuvuonna tuttuun tapaan moottoriveneitä, mutta erityisen huomattavaa oli vesiskoottereiden määrän muutos, sanoo Traficomin erityisasiantuntija Mika Idman tiedotteessa.

Uusien moottoriveneiden määrät ovat lisääntyneet viime vuodesta 17 prosenttia. Vesiskoottereiden määrä jatkoi kasvuaan, ja niitä rekisteröitiin 48 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Moottoriveneitä rekisteröitiin vajaat 2 400 kappaletta ja vesiskoottereita yli 1 100.

– Tänä kesänä veneily näyttää kasvattaneen suosiotaan roimasti. Voisikin sanoa, että uusi vesiliikennelaki, joka kokoaa veneilijöitä koskevan ohjeistuksen yksiin kansiin, tuli voimaan juuri sopivasti veneilijöiden, niin uusien kuin vanhojenkin, arkea helpottamaan, arvioi tiiminvetäjä Suvi Toppari.

Kesäkuun alussa voimaan tulleessa vesiliikennelaissa painotetaan erityisesti päällikön vastuullista roolia. Ennen kuin vesille lähdetään, on aina tiedettävä, kuka kantaa veneessä vastuun.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi