Torstai, 6.8.2020 
Keimo, Toimi
Kotimaa

Huoltovarmuuskeskus saa purkaa maskikaupan Tiina Jylhän kanssa, katsoo virolainen tuomioistuin

  • STT
Virolaisen Harjun käräjäoikeuden mukaan Huoltovarmuuskeskuksella on oikeus purkaa maskikauppa kauneusyrittäjä Tiina Jylhän yrityksen kanssa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Virolaisen Harjun käräjäoikeuden mukaan Huoltovarmuuskeskuksella on oikeus purkaa maskikauppa kauneusyrittäjä Tiina Jylhän yrityksen kanssa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Huoltovarmuuskeskuksella on oikeus purkaa maskikauppa kauneusyrittäjä Tiina Jylhän yrityksen kanssa ja periä ennakkomaksu takaisin, katsoo virolainen Harjun käräjäoikeus. Kyseessä on yli 2,6 miljoonaa euroa eli puolet suunnitellun kaupan kauppahinnasta.

–  Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin katsoo, että kanne on hyväksyttävä, todetaan oikeuden päätöksessä.

Rahat ovat olleet jäädytettyinä virolaisessa pankissa. Taustalla on käräjäoikeuden mukaan rahanpesuepäilyjä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeuden mukaan kaupan purkamiseen on riittävät perusteet, koska Jylhän yritys ei pystynyt toimittamaan kasvosuojaimia sovitun määräajan mukaisesti.

–  Kantaja on esittänyt vakuuttavat perustelut sopimuksen täytäntöönpanon ajoitukselle. (...) Kantaja on perustellut, että maskien nopea tarjonta ja sovittu määräaika olivat keskeisessä asemassa kantajan sopimuksen tekemisessä. (...) Sovitun toimitusajan noudattamatta jättäminen oli vastaajan merkittävä sopimusrikkomus, tuomiossa todetaan.

Harjun käräjäoikeuden päätös on päivätty maanantaille. Ratkaisusta on mahdollista valittaa ylempään oikeusasteeseen.

Huoltovarmuuskeskuksen kasvosuojaintilaukset Tiina Jylhän The Look Medical Care -yhtiöltä ja pikavippiyhtiöitä pyörittäneeltä liikemieheltä Onni Sarmasteelta johtivat huhtikuussa siihen, että Tomi Lounema erosi tehtävästään Huoltovarmuuskeskuksen johtajana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi