Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

  • STT
Asialistalla ovat pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan terveysturvallisuus rajoilla, maskisuositus ja etätyösuositus. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Asialistalla ovat pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan terveysturvallisuus rajoilla, maskisuositus ja etätyösuositus. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Hallitus jatkaa tänään koronavirusepidemiaan liittyviä neuvotteluita toista päivää Helsingin Säätytalolla.

Asialistalla ovat pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan terveysturvallisuus rajoilla, maskisuositus ja etätyösuositus. Marin kertoi asialistasta eilen ensimmäisen neuvottelupäivän päätteeksi.

Eilen hallitus kävi läpi laajan tilannekatsauksen koronaepidemiasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kanssa. Päätöksiä ei Marinin mukaan tehty.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallitus piti eilen ensimmäisen iltakoulunsa kesälomien jälkeen, ja jatkoi sen jälkeen epidemiatilanteeseen liittyviä neuvotteluita. Neuvottelut päättyivät iltakahdeksan aikoihin, ja niitä jatketaan tänään yhdeksältä.

Keskiviikon aikana sivuttiin myös kysymystä siitä, tulisiko korkean tautiriskin maihin hupitarkoituksessa matkustaneet saada palattuaan nauttia karanteenissa tartuntatautipäivärahaa. Monet ministereistä kertoivat pitävänsä järjestelyä epäoikeudenmukaisena.

Kannan ilmaisi myös pääministeri Marin, mutta hän huomautti, että lainsäädännöllisesti viranomaisten määräämässä pakkokaranteenissa syntyneet ansiomenetykset korvataan lainsäädännön nojalla.

–  Selvitystä tehdään, voidaanko lainsäädäntöä tältä osin uudistaa, mutta varmuutta tällä hetkellä ei ole, Marin sanoi eilen Säätytalolta poistuessaan.

Tänään odotetaan erikseen myös suositusta suu-nenäsuojusten käytöstä erityisesti julkiseen liikenteeseen. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi tiistaina, että maskisuositus julkaistaan THL:n ja STM:n viikoittaisessa koronainfossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi