Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Kotimaa

Janne Känkänen jatkaa Huoltovarmuuskeskuksen johdossa – nousi maskisotkun vuoksi eronneen edeltäjän tilalle huhtikuussa

  • STT
Känkänen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Känkänen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Valtioneuvosto on nimittänyt Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajaksi keskuksen väliaikaisena toimitusjohtajana toimineen Janne Känkäsen. Känkäsen työsuhde alkaa syyskuun alusta.

Ennen HVK:hon siirtymistä Känkänen toimi useissa tehtävissä työ- ja elinkeinoministeriössä yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on myös pitkäaikaista kokemusta Euroopan komission hallintovirkamiehenä.

Känkänen kertoo haluavansa kehittää keskuksen toimintaa niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Suomen varautumista erilaisiin häiriö- ja kriisitilanteisiin

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olemme tänä keväänä nähneet, kuinka keskeinen tehtävä Huoltovarmuuskeskuksella on. Huoltovarmuuden vahvuus on julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimivassa yhteistyössä, hän sanoo tiedotteessa.

Känkänen nousi keskuksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi sen jälkeen, kun Tomi Lounema erosi paikalta huhtikuussa 2020 huolimattomasti hoidettujen suojavarustehankintojen seurauksena. Toimitusjohtajan paikkaa haki 55 ihmistä.

HVK toimii työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) alaisuudessa. TEM:in osastopäällikkö Antti Neimala perustelee Känkäsen valintaa tämän pitkällä johtamiskokemuksella ja vaativista erityisprojekteista saadulla kokemuksella. Neimala nostaa TEM:in tiedotteessa esille myös Känkäsen osaamisen julkishallinnon ja elinkeinoelämän yhteistyöstä.

Känkänen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi