Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

  • STT
STM esittää hankittavaksi muun muassa 100 miljoonaa kirurgisia maskeja, 50 miljoonaa kappaletta suojakäsineitä ja 20 miljoonaa kappaletta suojatakkeja. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA STM esittää hankittavaksi muun muassa 100 miljoonaa kirurgisia maskeja, 50 miljoonaa kappaletta suojakäsineitä ja 20 miljoonaa kappaletta suojatakkeja. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on tehnyt uuden esityksen Huoltovarmuuskeskukselle (HVK) suojavarusteiden hankinnasta. Hankintaesitys koskee sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön tarkoitettuja suojavarusteita.

Hankintojen kokonaisarvo on arviolta korkeintaan 100 miljoonaa euroa ilman arvolisäveroa.

STM esittää hankittavaksi muun muassa 100 miljoonaa kirurgisia maskeja, 50 miljoonaa kappaletta suojakäsineitä ja 20 miljoonaa kappaletta suojatakkeja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hankinnan tarkoitus on parantaa huoltovarmuutta ja tukea sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän omia hankintoja.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita kehotetaan varmistamaan, että suojavarusteita on riittävästi, sillä koronavirustartunnat ovat olleet viime aikoina hieman nousussa.

Sairaanhoitopiirit, kunnat ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksityiset yritykset vastaavat itse suojavarustehankinnoistaan.

Palvelujärjestelmän omia ostoja täydennetään Huoltovarmuuskeskuksen ostoilla. Ostot perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön hankintaesityksiin.

Huoltovarmuuskeskus alkaa kilpailuttaa suojavarusteiden hankinnat

HVK siirtyy syksyn aikana suojavarusteiden hankinnassa suorahankinnoista kilpailutuksiin.

HVK kertoo, että suojainhankintoja on tähän asti tehty hankintalain mukaisina suorahankintoina, sillä kansallinen varasto- ja valmiustilanne on edellyttänyt erittäin nopeaa toimintaa.

Nyt sosiaali- ja terveydenhuollon suojaintilanne on HVK:n mukaan kohtuullisen hyvä, joten hankinnoissa voidaan siirtyä hankintalain mukaiseen kilpailutukseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi