play

Voittajia ovat Puppy, Pate ja Jänkä - kuvagelleria

Ari Saastamoisella ja Villivalon Puppyllä on edessään vielä monta yhteistä metsästysreissua.

Ari Saastamoisella ja Villivalon Puppyllä on edessään vielä monta yhteistä metsästysreissua. Kuva: Mikko Ahvenainen

Karjalainen

Varsinkin hirvikoirien omistajat intoutuivat joukolla mukaan Karjalaisen uudistuneeseen koirakilpailuun. Hirvikoirien sarjaan ilmoitettiin kaikkiaan 18 koiraa, joista monet haukkuivat syksyn hirvikokeissa huipputuloksia.

Sääntöuudistus ei vielä lisännyt merkittävästi ajavien koirien sarjan osanottajien määrää, mutta toi uutena rotuna mukaan venäjänajokoiran.

Haukkuvien lintukoirien sarjassa pohjanpystykorvien edustaja käytti heti avautuneen tilaisuuden ja voitti sarjan niukasti mutta ansaitusti.

Kilpailun avaaminen kaikille kuhunkin koemuotoon osallistumisoikeuden omaaville koiraroduille on koettu koiraharrastajien piirissä myönteisenä uudistuksena. Tähän toteamukseen päätyi kilpailun raati saamansa palautteen perusteella.

Uutta sykettä esimerkiksi haukkuvien lintukoirien sarjaan tuo eittämättä se, että sarjan voitto meni lieksalaisen Ari Saastamoisen pohjanpystykorvanarttu Villivalon Puppylle.

Vasta kaksivuotias koira sai kisassa näyttelypisteitä maksimin kymmenen ja koepisteitä 16, yhteensä siis 26 pistettä.

Myös ajavien koirien mitalit jaettiin tiukan pistekisan jälkeen.

Sarjan voittaja on liperiläisen Jouko Kettusen suomenajokoirauros, kaksoisvalio Pate. Sen Karjalaisen koirakilpailun sääntöjen mukainen pistemäärä on 28.

Hirvikoirien sarja oli tämänkertaisen koirakisan tasollisesti korkein. Sarjan voittaja on pyhäselkäläisen Pasi Kinnusen jämtlanninpystykorvauros, käyttövalio Botnebekken’s Jänkä pistein 33. Summassa on mukana kolme lisäpistettä arvokokeista ja kaksi karhutaipumuskokeesta. Jänkän parhaan hirvikokeen haukkupisteet olivat viime syksynä 96 ja kolmanneksi parhaan 93,5.