Perjantai, 4.12.2020 
Aira, Airi
Kotimaa TILAAJILLE

Pilottiporukka marjametsässä Luumäellä – lappeenrantalainen Pekka Koivisto etsii keinoja, joilla saataisiin enemmän Suomessa asuvia marjanpoimijoita

  • Kaisa Juntunen
  • Mika Strandén
Yusuf Said (keskellä) suunnittelee muuttavansa Helsingistä Lappeenrantaan, että pystyy järjestämään paremmin marjanpoimijoiden asioita ensi satokaudeksi. Tänä kesänä hän toimii autonkuljettajana muun muassa Santosh Narayan Shresthalle (vas.), Durga Bamadur Magarille ja Moman Magarille. Oikealla Pekka Koivisto. Yusuf Said (keskellä) suunnittelee muuttavansa Helsingistä Lappeenrantaan, että pystyy järjestämään paremmin marjanpoimijoiden asioita ensi satokaudeksi. Tänä kesänä hän toimii autonkuljettajana muun muassa Santosh Narayan Shresthalle (vas.), Durga Bamadur Magarille ja Moman Magarille. Oikealla Pekka Koivisto.

Yusuf Hassan on koordinoinut somaleiden marjastusreissua.

Suomessa pikkupojasta asti asunut somali Ismail Abdibasid, 20, on oppinut hetkessä velmuksi marjastajaksi. Vaikka helsinkiläinen nuorukainen on tutustunut marjanpoimintaan vasta tänä kesänä, osaa hän olla salaperäinen niin marjapaikoista kuin saaliin määrästäkin.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä