Sunnuntai, 11.4.2021 
Minea, Verna
Kotimaa

Ohisalo Suomen EU-elvytysrahoista HS:lle: Vähintään puolet ilmastonmuutoksen torjuntaan

  • Sanna Inkinen / Uutissuomalainen
  • Markku Ulander
Sisäministeri Maria Ohisalolla (vihr.) ja muulla hallituksella on ensi viikolla edessä budjettiriihi. Sen jälkeen on päätettävä EU:n elpymisrahojen käytöstä Suomessa. Sisäministeri Maria Ohisalolla (vihr.) ja muulla hallituksella on ensi viikolla edessä budjettiriihi. Sen jälkeen on päätettävä EU:n elpymisrahojen käytöstä Suomessa.

Vihreiden puheenjohtaja suuntaisi myös ison potin TKI-rahoitukseen.

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mielestä Suomen pitäisi käyttää EU:n elpymisrahoista enemmän ilmastonmuutoksen torjuntaa kuin EU edellyttää.

- Itse ajattelen, että vähintään puolet pitäisi olla rahaa, joka käytettäisiin ilmastonmuutoksen torjuntaan, Ohisalo toteaa Helsingin Sanomille.

Suomi on saamassa EU:n elvytyspaketista noin 3,2 miljardia euroa, joista 30 prosenttia täytyy kohdistaa ilmastotoimiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Ohisalo toivoo, että puoli miljardia osoitettaisiin tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin.

Kolmantena vihreiden puheenjohtaja esittää HS:n haastattelussa, että nyt pitäisi edistää "suomalaisen teollisuuden matkaa kohti vähähiilisyyttä", mistä hallitus on saanut Ohisalon mukaan viestiä yrityksiltä.

3,2 miljardia on käytettävä vuosina 2021-2023.

Omat ehdotuksensa Suomen elvytysrahojen käytölle ovat tuoneet jo esiin ainakin Suomen ilmastopaneeli, EK ja SAK sekä Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell.

Randell kertoi Uutissuomalaisen debatissa lauantaina, että hän investoisi rakentamiseen, henkilö- ja tavaraliikenteeseen sekä kohdistaisi euroja myös kuntainvestointeihin.

Randell on Ohisalon kanssa samoilla linjoilla siitä, että "merkittävimmät askeleet kohti vähähiilistä yhteiskuntaa otetaan yhdessä teollisuuden kanssa".

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi