Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Suomi, Ruotsi ja Norja sopivat puolustusyhteistyön tiivistämisestä

Antti Kaikkosen (kesk.), Peter Hultqvistin ja Frank Bakke-Jensenin allekirjoittaman aiejulistuksen tavoitteena on saavuttaa valmius ja kyky suorittaa sotilaallisia operaatioita. LEHTIKUVA / HANDOUT Antti Kaikkosen (kesk.), Peter Hultqvistin ja Frank Bakke-Jensenin allekirjoittaman aiejulistuksen tavoitteena on saavuttaa valmius ja kyky suorittaa sotilaallisia operaatioita. LEHTIKUVA / HANDOUT
Suomen, Ruotsin ja Norjan puolustusministerit ovat sopineet maiden välisen alueellisen puolustusyhteistyön tiivistämisestä. Antti Kaikkosen (kesk.), Peter Hultqvistin ja Frank Bakke-Jensenin allekirjoittaman aiejulistuksen tavoitteena on saavuttaa valmius ja kyky suorittaa yhteisiä sotilaallisia operaatioita.

Puolustusministerit sopivat asiasta tänään tapaamisessaan Pohjois-Norjassa.

Puolustusministeri Kaikkosen mukaan kolmenvälinen puolustusyhteistyö tukee laajemman pohjoismaisen puolustusyhteistyön tavoitetta vahvistaa kykyä toimia yhdessä niin rauhan aikana kuin kriisin ja konfliktin olosuhteissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi kolmenvälinen yhteistyö täydentää Kaikkosen mukaan sekä Suomen ja Ruotsin että Suomen ja Norjan kahdenvälistä puolustusyhteistyötä. Maista Suomi ja Ruotsi eivät kuulu sotilasliittoon mutta Norja on Naton jäsen.

–  Tämä kolmenvälinen yhteistyö ei muuta Suomen tai Ruotsin suhdetta Natoon, Kaikkonen totesi puhelimitse STT:lle

Puolustusministeriön tiedotteessa aiejulistuksesta todetaan, ettei kyseessä ole oikeudellisesti sitova asiakirja eikä aiejulistus sisälle velvoitetta sotilaallisiiin toimiin. Niihin ryhtyminen vaatii aina kansalliset poliittiset päätökset, tiedotteessa todetaan.

Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimat ovat jo pitkää harjoitelleet pohjoisessa säännöllisesti yhdessä niin kutsutun Cross Border Training -järjestelyn puitteissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi