Tulosta tämä sivu
Kotimaa

MTV: Tuulivoimalasta irronnut jo kaksi siipeä Kristiinankaupungissa – saman valmistajan myllyjen siipiä irronnut myös ulkomailla

Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla tuulipuistossa on kuukauden sisällä irronnut jo kaksi tuulivoimalan liki 70-metristä myllynsiipeä, kertoi MTV:n uutiset.

Toinen siivistä irtosi viikonlopun alla ja toinen syyskuun alussa. Metsälän tuulipuistosta vastaavan yhtiön mukaan irtoamisten syistä ei tiedetä vielä. Paikallisille on nyt annettu kehotus pysyä 300 metrin etäisyydellä alueesta.

–  Kun ensimmäinen lapa tuli alas syyskuun alussa, niin konehuoneen katolle oli jäänyt kappaleita, jotka voivat sieltä tuulessa irrota. Sen takia siihen alle ei ole päästy perusteellista tutkintaa suorittamaan, sanoi MTV:lle EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lapojen rikkoontumisen syytä ei tiedetä, mutta MTV:n mukaan saman tanskalaisvalmistaja Vestasin myllyjen siipiä on irronnut myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Liskin mukaan Vestas on toimittamassa asiasta "juurisyyn tutkinnan".

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi