Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Kotimaa

Hallitus päätti: ravintoloiden ovet säppiin yhdeltä yöllä – viinatarjoilu loppuu puoliltaöin

  • STT
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi neuvotteluihin mennessään, että nyt haetaan työkaluja vastata vakavaksi äityvään tautitilanteeseen, jossa epidemia ei enää koske vain Uuttamaata vaan liikettä on eri maakunnissa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi neuvotteluihin mennessään, että nyt haetaan työkaluja vastata vakavaksi äityvään tautitilanteeseen, jossa epidemia ei enää koske vain Uuttamaata vaan liikettä on eri maakunnissa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Hallitus on päättänyt, että ravintolat sulkevat ensi viikon torstaista lähtien ovensa yhdeltä yöllä. Viinatarjoilu loppuu tuntia aiemmin puoliltaöin.

Tiedotustilaisuudessa uusista rajoituksista kertonut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) totesi, että koronavirustapausten ilmaantuvuus on nyt nopeassa kasvussa. Tällä hetkellä ilmaantuvuus on jo viimeisen kahden viikon aikana 20 tapausta sataatuhatta asukasta kohti. Kiuru vetosi ihmisiin, että annettuja ohjeita ja esimerkiksi maskisuosituksia noudatettaisiin.

Näin ravintoloiden aukiolo on korona-aikana vaihdellut

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kevään poikkeusolojen aikana ravintolat olivat suljettuina huhtikuun alkupuolelta kesäkuun alkuun saakka. Vain ruuan myynti ulos oli sallittua.

Kun ravintolat aukesivat asiakkaille kesäkuun alussa, niiden aukioloa rajoitettiin kello 23:een illalla ja anniskelu oli sallittua vain kello 9–22. Juhannuksen jälkeen ravintoloille sallittiin ovien pitäminen auki kello kahteen asti yöllä. Aukiolojen rajoitukset päättyivät kokonaan 13. heinäkuuta.

Senkin jälkeen ravintoloiden on pitänyt huolehtia asiakkaiden välisistä 1–2 metrin turvaväleistä, minkä takia jokaisella on pitänyt olla istuinpaikka pöydän tai baaritiskin ääressä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi