Sunnuntai, 1.11.2020 
Lyly, Pyry
Kotimaa

Pekka Haavisto kuultavana perustuslakivaliokunnassa virkarikosepäilystä

  • STT
Ulkoministeri Pekka Haavisto menossa eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavaksi Helsingissä 14. tammikuuta 2020. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Ulkoministeri Pekka Haavisto menossa eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavaksi Helsingissä 14. tammikuuta 2020. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on tänään eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana virkarikosepäilystä. Haaviston mukana kuulemiseen saapuu hänen asianajajansa Hannes Snellmanin asianajotoimistosta.

Perustuslakivaliokunta selvittää, rikkoiko Haavisto velvollisuuksiaan ministerinä tai menetteli muutoin lainvastaisesti, kun hän siirsi ulkoministeriön konsulipäällikön Pasi Tuomisen pois al-Holin erityisedustajan tehtävistä. Haaviston ja Tuomisen välillä oli erimielisyyttä siitä, miten leirillä olleita autettaisiin takaisin Suomeen ja olisiko mahdollinen kotiuttamisoperaatio laiton.

Haavisto on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Muutoin hän ei ole asian etenemistä kommentoinut, mutta on sanonut jatkavansa tehtävässään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Apulaisvaltakunnansyyttäjä toimitti heinäkuussa esitutkinta-aineiston eduskunnan perustuslakivaliokunnalle. Mediatietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilisi Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Mahdollinen syyte ministeriä vastaan käsiteltäisiin valtakunnanoikeudessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi