Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Kotimaa

Puolustusvoimat peruu valtakunnallisen itsenäisyyspäivän paraatin

  • STT
Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin viime vuonna Tampereella. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin viime vuonna Tampereella. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
Puolustusvoimien valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati Porissa on peruttu koronavirustilanteen takia. Päivää juhlitaan vaihtoehtoisella tavalla, josta kerrotaan myöhemmin.

Puolustusvoimien mukaan itsenäisyyspäivänä voidaan järjestää paikallisia tilaisuuksia epidemiatilanne huomioiden. Ulkoilmassa voidaan järjestää esimerkiksi lipunnosto- tai seppeleenlaskutilaisuuksia. Myös ansiomitalien jakoa tai ylennyksiä varten voidaan järjestää tilaisuus.

–  Lisäksi voidaan harkita suorituskyvyn näyttöä jollakin tavalla, Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Arhippaisen mukaan itsenäisyyspäivän paraatia ei ole jouduttu perumaan vuosikymmeniin. Puolustusvoimat perui aiemmin kesäkuussa koronaviruksen takia myös Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallisen paraatin.

Presidentin kansliasta kerrottiin eilen, että perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa on tänä vuonna peruttu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi