Tiistai, 24.11.2020 
Lempi
Kotimaa

Hallinto-oikeus: Hoitokodin tapaamisrajoitukset eivät olleet oikeutettuja

  • STT
Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan.  LEHTIKUVA / Viena Kytöjoki Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan. LEHTIKUVA / Viena Kytöjoki
Iäkkään äidin tapaamisten rajoittamiseen hoitokodissa viime kesänä koronaviruksen vuoksi ei ollut oikeutta, katsoo Itä-Suomen hallinto-oikeus.

Kyseessä oli tapaus, jossa hoitokodin asukkaiden tapaamisia rajoitettiin kesäkuusta lähtien siten, että omaiset saivat tavata heitä kerran viikossa puolen tunnin ajan kahden metrin turvaetäisyydellä. Lisäksi tapaamisten tuli tapahtua ulkona ja niistä piti ilmoittaa etukäteen.

Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan. Hallinto-oikeus katsoi, että pandemiatilanteessa hoitokodin asukkaiden luona vierailuun oli mahdollista laatia yleisiä turvallisuutta edistäviä ohjeita, mutta niitä ei olisi pitänyt käyttää yhteydenpidon ja tapaamisten rajoittamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi