play

Lintuvisa käynnistyy jälleen

Kuva: Kimmo Nevalainen

Karjalainen

Karjalaisen perinteinen ja suosittu lintuvisa käynnistyy jälleen, nyt jo viidentenä keväänä. Tällä kertaa kisa on jälleen kahdeksanosainen.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Kuva julkaistaan lauantaisin Karjalaisen paperilehdessä sekä internet-sivuilla osoitteessa www.karjalainen.fi/lintuvisa.

Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammattimaisille lintuharrastajille. Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä. Mistään määrityspähkinöistä ei ole kysymys, eikä kuvissa ole todellisia harvinaisuuksia.

Ohessa ensimmäinen kuva. Ensi lauantaina julkaisemme uuden kuvan, jonka yhteydessä kerromme tämän kuvan linnun sekä kierroksen voittajat.

Vastaaminen onnistuu internetin lisäksi postikortilla. Kortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen,  PL 99,  80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään seuraavan viikon torstaina. Torstaisin kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tietäneiden kesken upean Linnut äänessä -teoksen. Kirja esittelee ääninäytteineen 150 Suomessa tavattavaa lintulajia.

Lisäksi arvomme joka viikko kaikkien vastanneiden kesken kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa.

Kilpailun pääpalkintona on noin sadan euron arvoinen kiikari. Sen arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Kaikki kuvissa esiintyvät linnut joko pesivät Pohjois-Karjalassa tai muuttavat joka vuosi pesimäseuduilleen maakunnan kautta.

Tunnistelemisiin!