Sunnuntai, 29.11.2020 
Aimo
Kotimaa

Joulukausi avattiin virallisesti Helsingissä, tosin ilman jouluparaatia

  • STT
Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Valtakunnallinen joulukausi avattiin virallisesti sunnuntaina Helsingissä poikkeusmenoin. Jouluparaatia ei tänä vuonna järjestetty turvallisuussyistä. Sen sijaan Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka.

Lisäksi Tuomiokirkon portailla esiintyi joukko artisteja, joiden lisäksi paikalla oli myös muun muassa joulupukki. Tuomiokirkon portaiden tapahtumia pystyi seuramaan joko verkon kautta tai Senaatintorilla, jonne kuitenkin päästettiin koronan takia vain rajoitettu määrä katsojia.

Helsingin ydinkeskusta sai jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi