Sunnuntai, 24.1.2021 
Senja
Kotimaa

Ohisalo: Onnistunut sosiaalipolitiikka ja koulutuspolitiikka ovat parasta turvallisuuspolitiikkaa

  • STT
Ohisalon mukaan jokaisella tulisi olla mahdollisuus elää elämää, jossa rikollinen elämäntapa ei ole se houkuttavin vaihtoehto. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Ohisalon mukaan jokaisella tulisi olla mahdollisuus elää elämää, jossa rikollinen elämäntapa ei ole se houkuttavin vaihtoehto. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan ratkaisut viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen nuorisorikollisuuteen eivät löydy ensisijaisesti oikeuslaitoksen puolelta, vaan nuorten tukipalveluista.

Ohisalon mukaan jokaisella tulisi olla mahdollisuus elää elämää, jossa rikollinen elämäntapa ei ole se houkuttavin vaihtoehto.

–  Vaikuttava ja onnistunut sosiaalipolitiikka ja koulutuspolitiikka ovat lopulta parasta turvallisuuspolitiikkaa, Ohisalo sanoi puheessaan vihreiden puoluevaltuuskunnalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohisalo esittää lastensuojelun asiakasmitoituksen säätämisen vauhdittamista ja erityisen huolenpidon jonojen purkamista.

Hänen mukaansa lastensuojelun erityisen huolenpidon jonojen purkaminen maksaisi noin 16 miljoonaa euroa. Vertailukohtana Ohisalo muistuttaa arviosta, jonka mukaan yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle kaikkinensa noin miljoona euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi