Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Kotimaa

Paavo Väyrynen nousi keskustan puoluehallitukseen – Saarikko: Samat oikeudet ja velvollisuudet koskevat kaikkia

  • STT
Väyrynen valittiin puoluehallitukseen keskustan puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Väyrynen valittiin puoluehallitukseen keskustan puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Keskustan entinen pitkäaikainen puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Paavo Väyrynen on valittu keskustan puoluehallitukseen.

Väyrynen valittiin puoluehallitukseen keskustan puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina.

Väyrynen edustaa puoluehallituksessa puolueen ruotsinkielistä piiriä. Väyrysen toimikausi puoluehallituksessa alkaa vuodenvaihteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan Väyrynen valinnasta puoluehallitukseen ei sunnuntaina keskusteltu eikä äänestetty keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.

Saarikko kertoo käyneensä Väyrysen kanssa jo viime viikolla rakentavahenkisen keskustelun. Saarikko tuntee Väyrysen hyvin, sillä hän toimi aikoinaan Väyrysen lehdistöavustajana.

–  Olen todennut, että hänellä on aivan samat oikeudet ja velvollisuudet puoluehallituksen jäsenenä kuin kaikilla muillakin puoluehallituksen jäsenillä, Saarikko kertoi.

Saarikko uskoo, että Väyrynen haluaa ruotsinkielisen piirin johtajana tehdä hyvää työtä kaksikielisten ehdokkaiden hankkimiseksi keskustalle ennen ensi kevään kuntavaaleja.

–  Ei ole mikään salaisuus, että Paavo Väyrynen on viimeisten vuosikymmenten aikana ollut monesti eripurassa keskustan johtajien kanssa. Se takia uskon rakentavaan keskusteluun ja siihen, että samat oikeudet ja velvollisuudet koskevat kaikkia, Saarikko sanoi.

Piirin jäsenmaksu Väyrysen omasta pussista

Ruotsinkielisen piirin asemasta ja toiminnasta on määrä tehdä keskustassa selvitys. Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri on esittänyt ruotsinkielisen piirin erottamista puolueesta.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan piirin asemasta on tarkoitus tehdä puolueeton selvitys ilman että se tähtää mihinkään tiettyyn lopputulokseen.

Pirkkalainen ei osannut sunnuntaina vielä arvioida selvityksen aikataulua.

Ruotsinkielinen piiri on ollut vakavissa talousvaikeuksissa, sillä piirillä ei ole lainkaan varoja eikä tuloja.

Paavo Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että hän joutui maksamaan omista varoistaan piirin tämänvuotisen jäsenmaksun puolueelle tältä vuodelta.

–  Halusin varmistaa sen, ettei piiriä voitaisi pyrkiä maksamattomien jäsenmaksujen perusteella erottamaan, Väyrynen kertoo tiedotteessaan.

Väyrysen poliittinen ura on ollut viime vuosina värikäs, sillä hän on ehtinyt perustaa kaksikin pieneksi jäänyttä puoluetta, kansalaispuolueen ja Seitsemän tähden liikkeen. Väyrynen erosi keskustasta keväällä 2018, mutta palasi takaisin puolueen jäseneksi tämän vuoden alussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi