Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Kotimaa

EK ja sen sisarjärjestöt: EU:n elpymisrahoituksen käytölle pitäisi olla mitattavat tavoitteet

  • STT
EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan Euroopan kilpailukyky on pystyttävä nostamaan aivan uuteen iskuun. LEHTIKUVA / Jussi Nukari EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan Euroopan kilpailukyky on pystyttävä nostamaan aivan uuteen iskuun. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ja seitsemän muun maan sisarjärjestöt esittävät komissiolle seurantajärjestelmää, jolla jäsenmaat velvoitettaisiin julkisesti raportoimaan EU:n elpymisrahoituksen käytöstä.

Järjestöt ehdottavat komissiolle, että jäsenmailta tulisi edellyttää, että ne määrittävät mitattavissa olevat tavoitteet elpymisrahan käytölle.

Lisäksi komission olisi pidettävä julkista tulostaulua, jonka avulla tavoitteiden toteutumista voitaisiin seurata jäsenmaakohtaisesti ja ajantasaisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestöjen mukaan on myös tärkeää varmistaa, että EU:n elpymisrahoitus ei vääristä kilpailua yritysten kesken tai suhteessa julkisiin toimijoihin.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo tiedotteessa, että vanhan jälleenrakentaminen ei riitä. Hänen mukaansa on pystyttävä nostamaan Euroopan kilpailukyky aivan uuteen iskuun.

–  Siksi EU:n elpymisrahoituksen kohtalonkysymyksenä on se, kuinka varmistetaan rahoituksen ohjautuminen alkuperäisen tavoitteen mukaisesti talouden uudistamiseen, työpaikkojen luomiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen eritoten ilmastoinvestointien ja digitalisaation alueella, hän sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi