Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Kotimaa

Kahdelle 16-vuotiaalle pojalle syyte Helsingin Vallilan puukotuksesta – syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä

  • STT
Helsingin Vallilan puukotuksessa kuoli vuonna 2001 syntynyt mies. Lehtikuva / Emmi Korhonen Helsingin Vallilan puukotuksessa kuoli vuonna 2001 syntynyt mies. Lehtikuva / Emmi Korhonen
Kahta 16-vuotiasta poikaa vastaan on nostettu syyte Helsingin Vallilan puukotuksesta, jossa kuoli vuonna 2001 syntynyt mies. Syyte on nostettu taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Puukotus tapahtui yöaikaan kadulla lokakuun lopulla. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa myöhemmin samana yönä.

Poliisilla oli puukotuksessa myös kolmas epäilty, 14-vuotias poika. Alle 15-vuotiasta ei kuitenkaan Suomessa voi saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toista 16-vuotiasta vastaan on nostettu myös joukko muita syytteitä. Häntä syytetään Tampereella ja Loimaalla lokakuussa tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeän ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta ja muista rikoksista. Näistä teoista syytetään hänen lisäkseen 15-vuotiasta poikaa ja 15-vuotiasta tyttöä.

Lisäksi 16-vuotiasta syytetään toukokuussa Helsingissä tapahtuneesta ryöstöstä. Ryöstöstä syytetään myös toista 16-vuotiasta poikaa, joka ei kuitenkaan ole sama kuin Vallilan tapauksessa.

Syytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 29. tammikuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi