Maanantai, 1.3.2021 
Alpo, Alpi, Alvi
Kotimaa

Yksitoista sai ilotulitteista silmävammoja uudenvuoden juhlinnassa – nuorin nelivuotias

  • STT
Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Ilotulitteiden aiheuttamat silmävammat kaksinkertaistuivat edellisvuodesta. Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. Vammoista 10 oli ilotulitteen ja yksi niin sanotun papatin aiheuttama. Edellisenä vuonna vammoja tuli vuodenvaihteen juhlinnassa poikkeuksellisesti vain viisi.

Lisäksi yksi potilas sai silmävamman tähtisädetikusta.

Vammoja saaneista kaksi oli alle 15-vuotiaita. Nuorin oli 4-vuotias.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Potilaat hoidettiin viidessä sairaalassa. Terveyskeskusten hoitamat lievimmät vammat eivät kuulu kysely piiriin. Eniten potilaita tuli Lappeenrantaan, jossa hoidettiin viittä potilasta. Sekä Helsingissä että Turussa hoidettiin kahta potilasta.

Silmälääkäriyhdistyksen selvitys tehtiin yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikan kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi