Maanantai, 1.3.2021 
Alpo, Alpi, Alvi
Kotimaa

Eva Biaudet tarjoutuu RKP:n pormestariehdokkaaksi Helsingissä

  • STT
Biaudet on ollut kaupunginvaltuuston jäsen vuodet 1989–1996 ja uudelleen vuodesta 2017 eteenpäin. Kuva joulukuulta 2019. LEHTIKUVA / Seppo Samuli Biaudet on ollut kaupunginvaltuuston jäsen vuodet 1989–1996 ja uudelleen vuodesta 2017 eteenpäin. Kuva joulukuulta 2019. LEHTIKUVA / Seppo Samuli
Kansanedustaja Eva Biaudet ilmoittaa olevansa käytettävissä ruotsalaisen kansanpuolueen pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Biaudet on ollut kaupunginvaltuuston jäsen vuodet 1989–1996 ja uudelleen vuodesta 2017 eteenpäin. Hän on RKP:n ainoa kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä.

–  Haluan tehdä työtä liberaalin, avoimen ja osallistavan pääkaupungin puolesta, Biaudet sanoi tiedotteessa.

–  Olemme hyviä neuvottelemaan tuloksen, minkä kanssa kaikki pystyvät elämään. Politiikka ilman RKP:tä on kuin café latte ilman kahvia, Biaudet perusteli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääkaupungin pormestarikisaan on tähän mennessä asetettu tai ilmoittautunut ehdokkaita useimmista puolueista. Pormestariksi ovat entuudestaan tarjolla perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, SDP:n apulaispormestari Nasima Razmyar, vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäki, vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki, keskustan Eeva Kärkkäinen, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, nyt-liikkeen Harry Harkimo sekä sinisen tulevaisuuden Tiina Ahva.

Tilanne on edelleen avoin kokoomuksessa, jossa odotetaan vielä, kuka on valmis pyrkimään pormestari Jan Vapaavuoren seuraajaksi. Ehdokkuutta harkitsevat ainakin johdon konsultti Kirsi Piha ja kansanedustaja Wille Rydman.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi