Tiistai, 9.3.2021 
Auvo
Kotimaa

Liki jokainen Suomen 15 vuotta täyttänyt lukee sanomalehtiä

  • STT
Liki jokainen 15 vuotta täyttänyt suomalainen on sanomalehtien lukija. LEHTIKUVA / Eija Kontio Liki jokainen 15 vuotta täyttänyt suomalainen on sanomalehtien lukija. LEHTIKUVA / Eija Kontio
Liki jokainen 15 vuotta täyttänyt suomalainen on sanomalehtien lukija. Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan 95 prosenttia tämän ikäryhmän suomalaisista lukee sanomalehtiä.

Sanomalehtien lukeminen on tasapuolista. Ne tavoittavat eri ikäryhmien aikuisista ja nuorista 92–97 prosenttia. Lähes sama tavoittavuus on myös eri ammattiryhmissä ja eri tuloisissa kotitalouksissa.

Sanomalehtisisältöjä lukee digitaalisena liki 90 prosenttia suomalaisista, 25–44-vuotiaista vielä useampi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Digitaalisten sisältöjen käyttö on lisääntynyt ennakoidusti, kun monipuolistuneiden esitysmuotojen kiinnostavuus ja jatkuvan uutisseurannan tarve ovat kasvaneet, sanoo Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen tiedotteessa.

Painettua sanomalehteä lukee 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista hieman yli puolet. Yli 65-vuotiaista painettuja lehtiä lukee neljä viidestä.

Kansallisen Mediatutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen vastaa vuosittain 23 000 vähintään 15-vuotiasta suomalaista.

Tilaa Digi-Karjalainen viideksi viikoksi 7,90