Lauantai, 6.3.2021 
Tarmo
Kotimaa

Karanteenissa olevilla oireettomilla on mahdollisuus osallistua yo-kirjoituksiin

  • STT
Kokeeseen ei voi osallistua, jos kokelaalla on todettu koronatartunta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN Kokeeseen ei voi osallistua, jos kokelaalla on todettu koronatartunta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Karanteenissa olevien ylioppilaskokelaiden osallistuminen kevään ylioppilaskirjoituksiin on mahdollista erityisjärjestelyin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL ja Ylioppilastutkintolautakunta ovat laatineet ohjeet siitä, miten tällaisten kokelaiden osallistuminen kokeisiin voidaan järjestää.

Kokeeseen voivat osallistua sellaiset oireettomat karanteeniin määrätyt kokelaat, jotka ovat saaneet negatiivisen testituloksen ennen kyseistä koetta. Edellytyksenä on, että lukio pystyy järjestämään kokelaille erillisen koetilan ja kokeelle valvojat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos kokelaalla on todettu koronatartunta. Tällöin heidän tulee hakea ilmoittautumisensa mitätöintiä.

Erityisjärjestelyjen toteuttaminen ei ole lukioille pakollista. Kunnan tai alueen tartuntatilanne voi vaikuttaa siihen, onko järjestelyjen toteuttaminen edes mahdollista. Ylioppilastutkintalautakunta ohjeistaakin ensisijaisesti karanteenissa olevia kokelaita hakemaan ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistumaan kokeisiin seuraavalla kerralla.

–  Tartuntojen välttämiseksi kaikille ylioppilaskokeeseen ilmoittautuneille suositellaan sosiaalisten kontaktien välttämistä, eli omaehtoiseen karanteeniin asettumista, kaksi viikkoa ennen kokeiden alkua, THL:n ylilääkäri Otto Helve sanoo tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi