Lauantai, 6.3.2021 
Tarmo
Kotimaa

Huoltovarmuuskeskus: Suojavarusteita nyt riittävästi sosiaali- ja terveydenhuollossa

  • STT
Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kirurgisten suu-nenäsuojaimien, suojavaatteiden ja suojavisiirien riittävyys on erinomainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kirurgisten suu-nenäsuojaimien, suojavaatteiden ja suojavisiirien riittävyys on erinomainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden riittävyys on Suomessa hyvällä tasolla, kertoo Huoltovarmuuskeskus tiedotteessa.

Keskuksen mukaan tällä hetkellä arvioidaan, että kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sosiaali- ja terveydenhuollossa noin 700  000–800  000 kappaletta vuorokaudessa. Hengityksensuojaimia tarvitaan arvion mukaan noin 10  000–12  000 kappaletta vuorokaudessa ja suojavaatteita noin 40  000–50  000 kappaletta.

Eri suojainten riittävyyttä kuvataan asteikolla erinomainen, hyvä, kohtalainen, välttävä, heikko. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kirurgisten suu-nenäsuojaimien, suojavaatteiden ja suojavisiirien riittävyys on erinomainen. Hengityssuojainten riittävyys puolestaan on hyvä ja suojakäsineiden kohtalainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi