Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Kotimaa TILAAJILLE

Kokoomuksen sisäiselle eripuralle on useita syitä, ja perussuomalaiset on yksi niistä - "Kokoomuksen on ollut hyvin vaikea sopeutua uuteen asemaan", sanoo tutkija

  • Mikko Välimaa, Erno Laisi / Uutissuomalainen
  • Agata Anttonen, Emmi Korhonen
Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon (vas.) asema voi olla vaakalaudalla, jos puolueen menestys kuntavaaleissa jää odotuksista. Kirsi Pihan jättäytyminen pormestarikisasta Helsingissä paljasti puolueen sisäiset linjaerot. Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon (vas.) asema voi olla vaakalaudalla, jos puolueen menestys kuntavaaleissa jää odotuksista. Kirsi Pihan jättäytyminen pormestarikisasta Helsingissä paljasti puolueen sisäiset linjaerot.

Kokoomuksen sisäiset linjaerot pääsevät korostumaan puolueen jäätyä oppositioon, arvioi tutkija Jenni Karimäki. Puheenjohtaja Petteri Orpolta vaaditaan nyt tulosta kuntavaaleissa.

Viikonloppuna julkisuuteen ryöpsähtäneelle kokoomuksen sisäiselle eripuralle on useita syitä, arvioi erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta. Taustalla vaikuttavat Karimäen mukaan muun muassa kokoomuksen vaikeus löytää omaa yhtenäistä linjaa oppositiopuolueena sekä perussuomalaisten nousu, joka on ravistellut kaikkia perinteisiä puolueita.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä