Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Kotimaa

Suomessa raportoitu viisi uutta koronakuolemaa ja 581 uutta tartuntaa – sairaalahoidossa lähes 250 potilasta

  • STT
Suomessa on raportoitu viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 755.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 247 potilasta, heistä 39 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt samana eilisestä, muussa sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt kahdeksalla potilaalla.

Yli 384  000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo THL. Määrä on lisääntynyt eilisestä noin 13  000 rokotetulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisen rokoteannoksen on saanut noin 82  000 ihmistä. Yhteensä rokotteita on pistetty reilusti yli 466  000 annosta.

Ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvista yli 70-vuotiaista rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 211  000 ihmistä. Suomen koko väestöstä noin 7 prosenttia on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Suomessa on raportoitu 581 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7  598 tartuntaa, mikä on 2  335 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta lähtien raportoitu nyt 58  645.

Vantaa saa virka-apua Puolustusvoimilta

Vantaan kaupunki saa apua pahasti ruuhkautuneeseen koronavirustartuntojen jäljitykseen. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ilmoitti Twitterissä, että Puolustusvoimat antaa virka-apua ja että toiminta aloitetaan heti tällä viikolla.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kirjoitti aiemmin Twitterissä, että kaupunki on pyytänyt virka-apua myös Puolustusvoimilta.

Viljanen kertoi Vantaan kolminkertaistaneen tartuntajäljittäjien määrän viikossa. Vantaalla on THL:n mukaan todettu 6  743 koronavirustartuntaa pandemian alusta lähtien.

Rauman telakalla 54 uutta koronatartuntaa

Rauman telakan työntekijöillä on todettu 54 uutta koronatartuntaa, kertoi Rauman kaupunki tiedotteessa tiistaina.

Maanantaina otettiin suunnitellusti näytteet 214 ihmiseltä, jotka olivat vapautumassa karanteenista. Heidän joukostaan löytyivät uudet tartunnat.

Kaikkiaan telakkaan liittyviä tartuntoja on ilmennyt 324 noin tuhannen työntekijän joukosta.

Telakan työntekijöiden testaamista jatketaan tällä viikolla, sillä kaikki telakalla altistuneet ja karanteenissa olleet testataan ennen karanteenin päättymistä.

–  Näin on päädytty tekemään, sillä merkittävä osa karanteeniin määrätyistä asuu yhteisasunnoista, eikä tilannetta voida yksilöllisellä haastattelulla hallita, sanoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Viranomaisten määräämät massatestaukset telakalla jatkuvat keskiviikkona ja torstaina yhteistyössä telakan kanssa.

Ilmaantuvuusluku vaihtelee rajusti alueittain

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku eli tartuntatapausten määrä sataatuhatta asukasta kohden on Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta lähes 131 tapausta. Luku on noussut tuntuvasti edellisten kahden viikon aikaisesta noin 93 tartuntatapauksesta sataatuhatta asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluku vaihtelee eri alueiden välillä rajusti. Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 260. Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Satakunnan sairaanhoitopiirin noin 201.

Viimeisten kahden viikon ajalta ylivoimaisesti matalin ilmaantuvuusluku on sen sijaan Kainuun sairaanhoitopiirin alle kuusi tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi matalin ilmaantuvuusluku, noin 17, on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä.

Marin painotti rokotusjärjestystä opiskelijoiden tentissä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) korosti sovittua rokotusjärjestystä, kun opiskelijoiden kyselytilaisuudessa ministereiltä kysyttiin rokotteiden kohdentamisesta alueellisesti. Kysyjä halusi tietää, miksi Suomen pahimmalle korona-alueelle eli Uudellemaalle ei kohdenneta enempää rokotuksia.

Marin vastasi, että rokottaminen aloitettiin koronapotilaita hoitavista, ikääntyneistä ja riskiryhmäläisistä sen takia, että he ovat kaikkein riskialtteimpia. Rokotusjärjestyksen ratkaisevat lääketieteelliset syyt.

Pääministerin mukaan hallitus pyrkii tekemään kaikkensa, että koko Suomen kansa saa rokotteet mahdollisimman pian

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi