Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Kotimaa

Helsingin kokoomuksen piirihallitus esittää Juhana Vartiaista pormestariehdokkaaksi

  • STT
Vartiainen on kokoomuksen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu.  Ennen uraansa kansanedustajana hän toimi ekonomistina ja tutkijana. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Vartiainen on kokoomuksen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Ennen uraansa kansanedustajana hän toimi ekonomistina ja tutkijana. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Helsingin kokoomuksen piirihallitus päätti torstaina esittää yksimielisesti piirikokoukselle Juhana Vartiaisen nimeämistä pormestariehdokkaaksi kevään kuntavaaleissa.

Helsingin kokoomuksen ylimääräinen piirikokous nimeää pormestariehdokkaan virallisesti ensi maanantaina.

Vartiainen on kokoomuksen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Jos Helsingin kaupunginvaltuusto kuntavaalien jälkeen valitsisi Vartiaisen kaupungin pormestariksi, Vartiainen jättäisi eronpyyntönsä eduskunnalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuonna 2015 eduskuntaan noussut 62-vuotias Vartiainen on valtiotieteiden tohtori. Ennen uraansa kansanedustajana hän toimi ekonomistina ja tutkijana.

Helmikuussa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi valittu Kirsi Piha ilmoitti viikonloppuna vetäytyvänsä Helsingin kuntavaali- ja pormestariehdokkuudesta. Piha viittasi luopumispäätöksessään puolueen sisäisiin jakolinjoihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi