Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Kotimaa

Kuntavaalien siirtämisestä on tehty useita kanteluja oikeuskanslerille

  • STT
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ilmoitti kuntavaalien siirtymisestä viikonloppuna. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ilmoitti kuntavaalien siirtymisestä viikonloppuna. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Kuntavaalien siirtämisestä kahdella kuukaudella on tehty useita kanteluja oikeuskanslerille, oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan STT:lle.

Viraston kirjaamosta kerrotaan, että maanantaina aamupäivään mennessä kanteluja on tehty ainakin seitsemän kappaletta. Vireillä olevia eli mahdollisesti käsittelyyn otettavia kanteluja näistä on kaksi kappaletta.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ilmoitti viikonloppuna, että kuntavaalit siirtyvät huhtikuusta kesäkuulle koronatilanteen vuoksi. Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti vaalien siirtoa kahdella kuukaudella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusi vaalipäivä on 13. kesäkuuta.

Oikeuskansleri ratkaisee muun muassa valtioneuvostoa ja ministeriöitä koskevat kanteluasiat. Oikeuskansleri tutkii kantelut, jos niiden perusteella on aihetta epäillä lainvastaista menettelyä tai velvollisuuksien laiminlyöntiä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi