Sunnuntai, 11.4.2021 
Minea, Verna
Kotimaa

THL: Suomessa varmistunut 588 uutta koronavirustartuntaa, tehohoidossa 40 – rokotettujen määrä kasvoi eilisestä 9 000:lla

  • STT
Suomessa on kirjattu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu 776.

Sairaalahoidossa on yhteensä 248 ihmistä, joista 40 on tehohoidossa. Valtaosa sairaalahoidossa olevista on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmin THL kertoi, että Suomessa on varmistunut 588 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 8  578, mikä on 2  453 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomesta varmistunut yhteensä 63  110.

Tartuntojen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti on koko maan tasolla lähes 150 viimeisen kahden viikon ajalta. Koko maan keskiarvoa selvästi korkeammalle ilmaantuvuus kohoaa Ahvenanmaalla (408) ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella (306).

Myös Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on sairaanhoitopiirin mukaan kohonnut korkeimmilleen sitten epidemian alun. THL:n mukaan luku on nyt 197.

Vähintään ensimmäisen rokoteannoksen saaneita nyt lähes puoli miljoonaa

Ainakin yhden koronarokoteannoksen on saanut nyt yli 490  000 ihmistä. Määrä on kasvanut eilisestä yli 9  000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut lähes 85  000 ihmistä eli muutama sata enemmän kuin eilen. Yhteensä rokoteannoksia on Suomessa annettu yli 575  000.

Helsinki aloittaa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien 18 täyttäneiden rokotukset

Helsingin kaupunki kertoo, että huomisesta lähtien kaikki 18 vuotta täyttäneet helsinkiläiset, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, voivat varata ajan koronavirusrokotukseen.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairauksia tai tiloja ovat muun muassa lääkehoitoinen 2 tyypin diabetes, vaikea krooninen keuhko- tai munuaissairaus tai Downin oireryhtymä. Tarkemmat tiedot vakavalle koronavirustaudille altistavista sairauksista ja nyt rokotettavista ryhmistä saa Helsingin kaupungin koronarokotussivulta. Samalta sivulta voi varata myös ajan rokotukseen.

Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 18-69-vuotiaat rokotetaan Astra Zenecan rokotteella, joka on kansallisesti suositeltu kohdennettavaksi alle 70-vuotiaiden rokotuksiin.

16-17-vuotiaiden vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden helsinkiläisten koronavirusajanvaraus aukeaa viikon kuluttua tiistaina. Heidät rokotetaan Pfizerin ja Biontechin rokotteella, jonka myyntilupa käsittää 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Pfizerin rokotetta käytetään tällä hetkellä ensisijaisesti ikääntyneiden, 70-vuotiaiden ja tätä vanhempien rokotuksiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi