Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Kotimaa

Lännen Media: Koronarokotteista myönnetty ensimmäiset haittakorvaukset

  • STT
Hyvitystä voi saada varsinaisen haittakorvauksen lisäksi oireiden selvittämisen aiheuttamista kuluista. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Hyvitystä voi saada varsinaisen haittakorvauksen lisäksi oireiden selvittämisen aiheuttamista kuluista. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Suomessa on myönnetty ensimmäiset korvaukset koronarokotteiden haitoista, kertoo Lännen Media.

Korvaushakemusten käsittelystä ja korvausten maksamisesta huolehtiva Suomen keskinäinen lääkevahinkovakuutusyhtiö oli perjantaihin mennessä saanut 26 hakemusta. Myönteinen korvauspäätös on tehty kuudessa tapauksessa. Neljän hakemuksen osalta ratkaisu on ollut kielteinen, ja loput tapaukset ovat vielä käsittelyssä.

–  Korvattavissa tapauksissa on ollut kyse ohimenevistä ja tunnetuista haittavaikutuksista, mutta oireet ovat kuitenkin kestäneet yli kaksi viikkoa. Oireet ovat olleet esimerkiksi väsymystä tai ihottumaa. Korvaussummat ovat olleet keskimäärin parin tuhannen euron luokkaa, kertoo lääkevahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Tiina Hellgrén Lännen Medialle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyvitystä voi saada varsinaisen haittakorvauksen lisäksi oireiden selvittämisen aiheuttamista kuluista.

Astra Zenecan rokotteen mahdollisesti aiheuttamista veritulpista ei ainakaan toistaiseksi ole jätetty korvausvaatimuksia.

Valtio on luvannut ottaa korvausvastuuta koronarokotteiden mahdollisista haitoista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi