Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Salminen korostaa, ettei THL:n kanta liikkumisrajoituksista muuttunut – hallitukselle annettu arvio pitää

  • STT
THL:n johtaja Mika Salminen korostaa, että laitoksen kanta liikkumisrajoituksista ei muuttunut. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA THL:n johtaja Mika Salminen korostaa, että laitoksen kanta liikkumisrajoituksista ei muuttunut. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen korostaa, että laitoksen kanta liikkumisrajoituksista ei muuttunut. THL:n mukaan liikkumisrajoitukset olisivat olleet paras tapa hillitä epidemiaa, kuten laitos oli lausunnoissaan hallitukselle maaliskuussa todennut.

–  Siitä ei ole kahta sanaa. Arvio ei ole siitä muuttunut, että pidämme niitä hyvänä vaihtoehtona sellaisessa tilanteessa, että epidemia kiihtyisi uudelleen nopeasti, Salminen sanoo STT:lle.

STT uutisoi aiemmin tänään, että perustuslakivaliokunnan kokouksessa maaliskuun lopussa Salminen kertoi kysyttäessä, että hallituksen esittämien liikkumisrajoitusten sijaan riittävä vaikutus saataisiin myös oleellisimpien tartuntariskien rajoittamisella, esimerkiksi yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoituksilla ja palveluita sulkemalla. Salminen oli vahvistanut sanomansa STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Salminen täsmensi myöhemmin, että asiaa kysyttiin perustuslakivaliokunnan kuulemisen lopussa niin, että olisiko hyötyä, jos liikkumisen rajoituksia ei saada käyttöön ja onnistutaan säätämään riittävän kattavasti näitä muita rajoittamalla.

–  Siihen vastasin, että kyllä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi