Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Kuiva maasto syttyi usealla paikkakunnalla – lähipäiville varoituksia ruohikkopaloista

  • STT
Päivän mittaan sammutettiin maan etelä- ja keskiosissa ainakin viittä keskisuurta ja noin kymmentä pientä maastopaloa. Kuva Varsinais-Suomen Pyhärannan metsäpaloalueelta vuodelta 2018.  LEHTIKUVA / RONI LEHTI Päivän mittaan sammutettiin maan etelä- ja keskiosissa ainakin viittä keskisuurta ja noin kymmentä pientä maastopaloa. Kuva Varsinais-Suomen Pyhärannan metsäpaloalueelta vuodelta 2018. LEHTIKUVA / RONI LEHTI
Tulvavaroitusten jälkeen maasto on kuivunut Suomessa monin paikoin nopeasti. Keskiviikkona pelastuslaitokset saivat useita hälytyksiä maastopaloista.

Päivän mittaan sammutettiin maan etelä- ja keskiosissa ainakin viittä keskisuurta ja noin kymmentä pientä maastopaloa. Iltakahdeksaan mennessä ei kuitenkaan ollut tullut tietoon, että jokin niistä olisi aiheuttanut mittavia tuhoja.

Ilmatieteen laitos on antanut torstaiksi varoituksen ruohikkopalojen vaarasta neljään maakuntaan, Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan. Ruohikkopalovaroitus laajenee loppuviikon ajan päivittäin niin, että sunnuntaiksi se on annettu jo 11 maakuntaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi