Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Kotimaa

Kuntavaalien ehdokashakemukset jätetään viimeistään tänään

  • STT
Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO
Koronavirustilanteen vuoksi kesäkuulle siirrettyjen kuntavaalien ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on tänään. Puolueiden ja valitsijayhdistysten tulee toimittaa ehdokaslistansa kunnan keskusvaalilautakunnalle ennen kello 16:ta.

Samaan määräaikaan mennessä keskusvaalilautakunnalle on toimitettava myös ilmoitukset vaaliliitoista ja yhteislistoista.

Kukin puolue voi asettaa kunnassa enintään puolitoistakertaisen määrän ehdokkaita valittavien valtuutettujen määrään nähden. Vaaliliiton muodostaneiden puolueiden ehdokkaiden yhteismäärä ei saa ylittää yksittäisen puolueen ehdokkaiden enimmäismäärää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ehdokasasettelu ja ehdokkaiden vaalinumerot vahvistetaan ensi viikon perjantaina 14. toukokuuta.

Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 26.5.–8.6. ja ulkomailla 2.–5.6.2021. Kotimaan ennakkoäänestysaikaa pidennettiin kahteen viikkoon, jotta turvallinen äänestäminen koronapandemian aikana helpottuisi. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi