Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Kotimaa

Vantaan Kuusijärven laituritapauksesta syyte yhdelle nuorelle vaaran aiheuttamisesta – poliisi epäili tapon yritystä

  • STT
Uimavalvojat huolehtivat turvallisuudesta Kuusijärvellä Vantaalla kesällä 2020. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Uimavalvojat huolehtivat turvallisuudesta Kuusijärvellä Vantaalla kesällä 2020. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Syyttäjä on nostanut syytteen vaaran aiheuttamisesta yhtä alle 18-vuotiasta vastaan Vantaan Kuusijärven uimarannan viime kesäkuun tapahtumien vuoksi, kertoo syyttäjälaitos.

Syyte nostettiin teosta, jota poliisi tutki tapon yrityksenä. Poliisin esitutkinnan mukaan nuorisoporukka oli ajanut yhden nuoren uimarannalla laiturin alle ja pomppinut sen jälkeen laiturin päällä.

Syyttäjän mukaan nyt syytteen saanut nuori oli kolmen muun nuoren kanssa muun muassa jahdannut ja pelotellut alle 15-vuotiasta uhria niin, että tämä päätyi laiturin alle ja joutui hukkumisen vaaraan. Muut kolme tapahtumiin osallistunutta olivat tekoaikaan alle 15-vuotiaita, minkä vuoksi he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen kahden yli 15-vuotiaan epäillyn osalta, koska syyttäjän mukaan heidän osallisuudestaan rikokseen ei ollut näyttöä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi