Keskiviikko, 12.5.2021 
Lotta
Kotimaa

Joensuun Karhunmäki tarvitsisi alakoulun

  • Karjalainen
Joensuun kaupunki on tehnyt maankäytön ennustekehikon, jonka mukaan Pielisjoen itäpuolen kaupunginosien asumisen kasvu edellyttäisi jo lähivuosina oman alakoulun rakentamista Karhunmäkeen. Vaihtoehtona sille on Niinivaaran-Hukanhaudan alueen koulukapasiteetin kasvattaminen tai Reijolan alakoulun laajentaminen.

Kapasiteetti on jo nyt päivähoidossa ja alakouluissa ääriajoilla. Viiden vuoden kuluttua arvioidaan alakoululaisia olevan yhden koulun verran eli noin 220 oppilasta enemmän kuin nykyinen palveluverkosto vetää.

Esimerkiksi Karhunmäessä on tällä hetkellä reilut 400 asukasta, mutta vuoteen 2030 mennessä alueella arvioidaan asuvan yli 4  000 henkeä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palvelutapeiden muutosta selittää vanhojen alueiden väestörakenteen muutos ja uudisrakentaminen, joka jatkossa tapahtuu pääosin Pielisjoen itäpuolella.

Pientalotonttien tarjonta Pielisjoen länsipuolella tulee kolmen vuoden sisällä loppumaan, ellei uusia alueita toteuteta yhdessä naapurikuntien kanssa tai synny kuntaliitoksia. Ennusteet on tehty nykyisellä kuntarakenteella.

Karhunmäen ja lähikaupunginosien palveluverkon muutostarpeet käyvät ilmi tuoreesta maankäytön toteutusohjelmasta MATO 20.

Ohjelmassa on ensi kertaa Joensuussa linkitetty yhteen tieto maankäytön suunnittelusta tontinluovutukseen ja rakentamis- ja väestöennusteisiin sekä johdettu niistä ennuste, mitä rakentaminen tarkoittaa kaupunkilaisten palvelutarpeissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi